جالب آنکه کلمه تشریفات خود از ریشه شرف و مصدر تشریف می آید ، شرف در زبان عربی ، به معنی مجد و بزرگی است و بنا بر فرمایش حضرت امام حسن مجتبی(ع) : « شرف ؛ یعنی احترام به خود و دیگران » در سایر کشورها نیز علاوه بر صدها کتاب با عناوین حسن سلوک ، رفتار پسندیده و آدابی چون خوردن و نوشیدن و سفر و سخن گفتن و سخنرانی کردن هزاران هزار پایگاه اینترنتی نیز با عنوان های گوناگون به شرح موضوعات مرتبط با تشریفات می پردازند و چیزی که در آنها کمتر به چشم میآید، بحث درباره اسراف و تجملات است .
زیرا در خارج از ایران نیز عموماً و غالباً مبانی تشریفات ، ساده تر شده است .
اما در هیچکدام از آنها مطالبی در تحقیر و تکذیب اصالت انسان و رد و انکار زندگی و زیبایی نیست . اما تشریفاتی که امروزه در ایران از آن سخن می گویند ، با اسراف ، تبذیر ، تجملات و اشرافی گری در تضاد است که در آیات کریمه قرآن ، « خداوند ، مسرفین را دوست نمی دارد . » و « مبذرین ؛ برادران شیاطین هستند . »
در دنیای رقابتی امروز داشتن علم محدود به حوزه تخصص هر رشته ، دیگر کافی نیست ، عقیده براین است که حسن سلوک و نمایش رفتار حسنه ، برای کسب توفیق در کار و تجارت و تحصیل و احراز شغل و امور مختلفه زندگی ضرورت دارد .
بدون داشتن این مهارتها ، حفظ مشتریان ، رابطه درست و معنی دار با همکاران و مخاطبان و حتی رابطه صمیمانه با اعضای خانواده به مخاطره می افتد .