تجهیز و راه اندازی تالار

 تجهیز و راه اندازی تالار عروسی

با افزایش زندگی آپارتمان نشینی و کوچک شدن محل زندگی مردم،  شرایط برگزاری یک مهمانی مختصر هم فراهم نیست چه برسد به اینکه بخواهند جشن های عروسی همراه با مهمان زیاد را در این آپارتمان ها برگزار کنند.

در کنار اینکه دردسرهای پذیرایی و انجام هماهنگی ها نیز به این مشکل اضافه می شود. به همین خاطر، سال به سال استقبال مردم از فضاهایی مانند تالار عروسی برای جشن های مختلف بیشتر و بیشتر شده است.

حتی مراسم هایی مانند مولودی، تولد، نامزدی و حتی مراسم های عزاداری در بعضی از تالارها برگزار می شود.

بنابراین تالار داری از نظر بازار کسب و کار، در شرایط مساعدی قرار دارد. اما خیلی از افراد اطلاع درستی در مورد اینکه مراحل راه اندازی تالار عروسی چیست؟ ندارند.

به همین منظور در این مطلب مروری خواهیم داشت بر آنچه که باید انجام شود تا یک تالار عروسی راه اندازی شود.

تجهیز و راه اندازی تالار

ابتدایی ترین چیز در شروع یک فعالیت یا کسب و کار جدید این است که شما تصمیم قطعی خود را در مورد آن گرفته باشید.

شرایط را سنجیده باشید و بخواهید به طور قطع وارد این کسب شوید.

در آن کسب و کار هدف گذاری کنید، مرحله به مرحله پیش بروید و به اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خود در آن زمینه کاری دست پیدا کنید.

در مورد تالار عروسی هم به همین منوال می باشد. ابتدا شما یک هدف گذاری با تعیین یک سری پارامترها باید داشته باشید.

در این برنامه ریزی موارد مختلف را مورد توجه قرار دهید و با سنجیدن آنها ببینید که آیا توانایی راه اندازی تالار عروسی را دارید یا نه.

4 1

اولین قدم برآورد هزینه است.

اینکه اصلا توان مالی وارد شدن به چنین شغل پر هزینه ای را دارید؟ برای اینکه این مورد را به درستی بتوانید محاسبه کنید، باید قیمت زمین در محدوده مورد نظر را بدانید، هزینه ساخت و ساز را بدانید، هزینه دریافت امتیازهای مختلف را بدانید، برآورد درستی از تالاری که می خواهید راه اندازی کنید داشته باشید.

اینکه معیار شما تالاری با چه ظرفیت مهمان است؟ آیا فضای باز در نظر گرفته شود یا فقط سالن و محیط سر بسته طراحی شود؟

در کنار هزینه فضای تالار، هزینه های جانبی شامل، طراحی، دکور، میز و صندلی، تجهیزات و ظروف آشپزخانه و پذیرایی، نور پردازی،  سکوی عروس و داماد و … را نیز در نظر بگیرید.

از طرفی این امکان نیز وجود دارد که سالن ها و فضاهایی را به صورت آماده اجاره کنید یا تالارهایی را که قبلا فعالیت داشتند، با همه وسایل و تجهیزات به صورت یکجا خریداری یا اجاره نمایید.

اینکه شما در کدام شهر و در کدام منطقه بخواهید یک تالار عروسی راه اندازی کنید، اختلاف قیمت بسیار گسترده ای را شامل می شود.

همین موضوع باعث می شود که نتوانیم عدد مشخصی را به عنوان هزینه راه اندازی تالار بیان کنیم.

Reception Hall 3

در قسمت قبلی به صورت کلی اشاره ای داشتیم به مواردی که باید تهیه شود.

اما اگر بخواهیم برای هر مورد با ریز نگری و وسواس، تجهیزات را مرور کنیم، شما نیاز دارید که قیمت تک تک این وسایل موجود در لیست را بدست آورید و محاسبه کنید.

  • تجهیزات آشپزخانه : این تجهیزات در دو دسته اصلی، شامل یک دسته تجهیزات دسته بندی مانند کابینت ها و جای مواد غذایی می باشد و دسته دیگر شامل ظروف و تجهیزات پخت و پز است. تجهیزاتی مانند دیگ، اجاق پلو پز، اجاق فر، ماشین ظرفشویی، انواع یخچال ایستاده و صندوقی، سرد خانه یا فریزر گوشت، سرخ کن سیب زمینی، تابه، ظروف کشیدن غذا کباب پز، فر، گرم خانه و …..
  • تجهیزات پذیرایی : میز و صندلی، مبلمان، ظروف پذیرایی، رو میزی، گاری حمل غذا و میوه، ظرف های نگهدارنده و سرو آش و سوپ و ….
  • تجهیزات روشنایی و نور : انواع رقص نور، لامپ های ثابت و متحرک، کابل های سیار، نورهای رنگی، نورهای مخفی، روشنایی قابل تنظیم به صورت کم و زیاد و …
  • تجهیزات صدا : سیستم پخش موسیقی در سالن و فضای تالار، بلند گوهای تالار، انتقال کابل های صدا در مسیر های درست. میکروفون و …
  • تجهیزات طراحی و دکور : شامل سن عروس و داماد، گل و بادکنک، فضای سبز، مسیر ورودی عروس داماد، محل رقص، محل فیلم برداری و …

در کنار این موارد اصلی جزییاتی نیز وجود دارد که در طول کار مشخص می شود. اما مهمترین موارد، از نظر هزینه همین گزینه ها می باشد که باید قیمت آنها را برآورد کنید.

شما در کنار تجهیزات، نیاز به افرادی دارید که در قسمت های مختلف تالار فعالیت کنند.

از جمله سر آشپزها، سالن داران، افراد مسئول پذیرایی، اپراتور نور، اپراتور صدا، مسئول خرید و … که با توجه به سطح تجربه و توانایی که این افراد داشته باشند، حقوق متفاوتی دارند و باید در برآورد اولیه در نظر بگیرید.

List of wedding hall equipment

زمانی که برآورد هزینه اولیه را انجام دادید و معیار سنجی کردید که توانایی راه اندازی چه تالار عروسی با چه تعداد ظرفیت را دارید، قدم بعدی تهیه مکان مناسب می باشد.

برای این کار هم می توان یک سالن و فضای آماده را اجاره کرد و هم می توان اقدام به ساخت طرحی متفاوت کرد که در یک زمین به طور کامل اجرا شود.

محل تالارهای عروسی هم می تواند درون شهر باشد و هم اینکه در خارج شهر و در یک منطقه مناسب از نظر دسترسی به اتوبان های شهری قرار داشته باشد.

این فضا باید مناسب برگزاری انواع مراسم و مهمانی را با ظرفیت اعلامی داشته باشد.

از نظر سازه و ساختمان، مواردی مانند داشتن تمام امتیازات آب، برق گاز و تلفن الزامی است.

همچنین نکات سازه ای در آن باید رعایت شده باشد، مانند ارتفاع سقف سالن پذیرایی، مساحت سالن و … که همه این ها در مرحله دریافت مجوزها تاثیر گذار خواهند بود.

فعالیت در زمینه راه اندازی تالار و برگزاری مراسم های مختلف مانند هر کسب و کار دیگری نیاز به مجوز دارد و به مراتب اهمیت مجوز آن بالاتر هم می باشد.

چرا که قرار است همراه با موسیقی، جشن و رفت و آمد زیاد باشد و نداشتن مجوز، می تواند عاملی باشد که هر لحظه مجموعه مورد نظر پلمپ شود یا با جریمه های بسیار بالایی همراه باشد.

پس باید مجوز های مختلف که شامل موارد زیر می باشد را به طور کامل دریافت کنید:

  • درخواست تشکیل پرونده در دفاتر خدمات الکترونیک شهر : با مراجعه به این دفاتر و تشکیل پرونده برای ملک مورد نظر جهت راه اندازی تالار، درخواست بازدید از ملک را ارائه  می کنید.

در صورتی که مدارک اولیه مورد تایید باشد، با درخواست بازدید موافقت می شود و شرایط مکانی تالار از جوانب مختلف مورد بررسی قرار می گیرد.

  • ارائه طرح های عمرانی به شهرداری : در مرحله بعدی با مراجعه به شهرداری باید طرح های عمرانی را به شهرداری ارائه کنید تا از نظر کارشناسی مورد تایید قرار بگیرند و مشکل حقوقی، قضایی و یا خلافی در مورد آن ملک وجود نداشته باشد.

همچنین نقشه های معماری جهت بررسی کامل زیر بنای سازه و محیط آزاد، انواع تجهیزات، امکانات در نظر گرفته شده و … باید به شهرداری ارائه گردد.

در این زمان باید بابت صدور نقشه هزینه ای را به صورت یک جا یا قسط بندی شده به شهرداری پرداخت کنید.

  • دریافت تاییدیه سازمان آتش نشانی : در یک تالار عروسی در کنار تجهیزات زیادی که استفاده می شود و ممکن است با در نظر نگرفتن مراتب ایمنی خطر ساز شوند، شما افراد زیادی را هم در آنجا پذیرایی خواهید کرد.

بنابراین حساسیت کار بسیار بالا می رود و به همین دلیل از نظر ایمنی حریق و آتش باید نظارت کاملی به کار صورت بگیرد و با ارائه نقشه تالار عروسی به سازمان آتش نشانی و در صورت نیاز انجام بازدید های مختلف، تاییدیه این سازمان را دریافت کنید.

  • دریافت مجوز ارائه خدمت از وزارت بهداشت : در یک تالار پذیرایی چندین عامل ممکن است باعث از بین بردن سلامت افراد باشد که از جمله مهمترین آنها می توان به انواع غذا ها و میوه ها اشاره کرد یا خود تعامل افراد زیاد در یک مجموعه پوشیده امکان انتقال بیماری را فراهم می کند.

پس نیازمند این هستید که محصولات و مواد غذایی، کار کنان، تهویه و سلامت فضای تالار و … را به تایید وزارت بهداشت برسانید و مجوز مربوط به آن را دریافت کنید.

در کنار موارد بالا، مراجعه به سازمان تامین اجتماعی جهت تکمیل پرونده و بیمه کردن تالار و پرسنل الزامی می باشد.

حالا که مدارک و تاییدیه های مورد نظر جمع آوری شده و از اداره اماکن دریافت شده است، باید با ارائه آنها به اتحادیه تالاردارها، مجوز فعالیت از این اتحادیه را دریافت کنید.

دریافت مجوز از این اتحادیه عملا امکان شروع فعالیت تالار شما را فراهم می سازد.

توجیهی احداث باغ تالار پذیرایی عروسی

برای اینکه تاییدیه های وزارت بهداشت جهت راه اندازی تالار عروسی را دریافت کنید، باید موارد مختلفی رعایت شود که از مهمترین آنها می توان موارد زیر را بیان کرد :

  • سالن پذیرایی زنانه و مردانه جدا باشد.
  • فضای حداقلی هر سالن ۲۵۰ متر باشد.
  • آب آشامیدنی باید تاییدیه وزارت بهداشت را دریافت کند.
  • برای درب های آَشپزخانه از درب های باد بزنی استفاده شده باشد.
  • برای سالن زنانه اتاق رختکن طراحی شده باشد.
  • تمام دیوارهای آشپزخانه، سرویس بهداشتی و انبار باید کاشی و سرامیک باشد.
  • امکان ورود حشرات به داخل وجود نداشته باشد.
  • سالن تالار دارای سقفی با حداقل ارتفاع ۴ متر باشد.
  • پارکینگ مخصوص برای مجموعه باید در نظر گرفته شود.
  • سرویس بهداشتی زنانه مردانه جدا باشد و تعداد آن متناسب با ظرفیت تالار باشد.
  • خروجی های اضطراری برای شرایط حساس و خطر آفرین مانند آتش سوزی در نظر گرفته شده باشد.
  • سیستم خروج زباله باید مکانیزه باشد.
  • امکان دسترسی آتش نشناسی و تجهیزات به خوبی فراهم باشد.

و بسیار موارد و جزییات دیگری که ریز به ریز در تاییدیه هر کدام از موارد بالا ذکر شده است و مالک تالار مستلزم رعایت آنها می باشد.

در شرایط کنونی با ارزش تبلیغات و برند سازی به خوبی آشنا هستیم و می دانیم انتخاب یک نام مناسب، چقدر می تواند به پیشرفت و موفقیت یک مجموعه یا کسب و کار کمک کند.

از طرفی مخاطبین و مشتریان نیز اسم های منحصر به فرد و خاص را بهتر به یاد می سپارند.

از همین رو باید دقت زیادی در مورد انتخاب نام داشته باشید که هم بتوانید تایید آن نام را از اتحادیه دریافت کنید و هم اینکه یک اسم مشخص و واضح باشد که به راحتی بیان شود.

4

در کسب و کارهای این چنینی، خلاقیت، ایده و طرح های مختلف در کنار میزان سرمایه گذاری از عوامل مهم و تاثیر گذار بر روی درآمد می باشد.

بنابر این با توجه به نوع خدمات، ایجاد ویژگی هایی متفاوت و کم نظیر، کیفیت بالای پذیرایی و تنوع برنامه ها، می تواند به مقدار زیادی درآمد را افزایش دهد.

پس نمی توان مبلغ خاصی را برای درآمد در نظر گرفت. اما با توجه به مواردی که گفته شد امکان ایجاد درآمد های ۴۰ تا ۶۰ درصدی در تالارهای عروسی امکان پذیر است.

اگر شما قصد راه اندازی تالار دارید، پیشنهاد می کنیم به خدمات مشاوره و راه اندازی هلدینگ گردشگری شاهزاده حمزه مراجعه کنید. کسب اطلاعات بیشتر هنگام راه اندازی تالار باعث کاهش ضررهای ناشی از سال ها اقدام بدون تجربه و دانش لازم می شود.

اسکرول به بالا